Att sluta röka

Att vara beroende av cigaretter är ett fördärvat ok. Nu ska jag banne mig sluta.

Som jag skrev igår så har jag gått över till e-cigg. För mig fungerar det ungefär som nikotin-tuggummin eller dylika produkter. Det handlar mycket om att bryta mönster och gamla vanor. Känner ni som redan slutat igen er?

Allvarlig talat, för vem skriver jag egentligen? Jag är ju inte den ende som brottats med nikotin. Jag skriver som om det skulle vara till en annan planet, att det skulle vara första gången du hör talas om nikotin.

Där lyser det igenom att jag är en isolerad människa. Jag måste tänka mig för. Herregud hur jag skriver! Ähum...

Till största del har jag mitt umgänge med sjukvården, jag pratar med sjuksköterskor, kontaktpersoner och läkare. Jag är van att tala för döva öron. Mina upplevelser är bara vaneföreställningar - det gammla vanliga.

Hur som helst, man röker x antal cigg per dag, man för giftpinnen upp till munnen x antal gånger. Man gör det under vissa tider och på speciella platser. För mig flyttar jag på mig exempelvis från datorn och tar en rökpaus. Jag förknippar stunden med något positivt och så vidare. Jag har redan flera gånger fått hejda mig själv att falla in i gammla mönster.

Min första 100 kronors-cigg är nu slut. Jag har bolmat som besatt för att hålla utsättningssymtomen i schack. Det är ju även många knasiga ämnen i tobak, inte bara nikotin. Där hjälper ju inte e-cigg. Man får gilla läget helt enkelt.

Det känns löjligt att ens skriva om det. Nu är det färdig-rökt!!!

Hoppas att ni har det bra!

Jag återkommer!

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

For whom it may concern
Bloggprocessen testar
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
söndag, 10 december 2023