Diverse teknikaliteter

Lite om Joomla och siten.

Jag fick min site hackad för ungefär en vecka sedan. Det kanske några av er lade märke till. Säkerhetskopiorna fungerade inte, jag hade flera. Antivirusprogrammen tog ingen notis om något konstigt.

Efter en hel del huvudbry var jag beredd att börja om helt från ”scratch”. Att gör en helt ny installation av Joomla med ny mall och hela allt. Artikel ett igen alltså.

Jag använder Joomla som plattform. Den version jag har är 3.10. Joomla 4 finns nu som skarp version. Jag tänkte jag skulle köra på den senaste versionen med alla nya och häftiga funktioner.

Jag testade med nya friska filer, stötte på problem. Jag fick kanske 10 felmeddelanden. Den ftp-klienten jag hade visade inte alla filer, en del var dolda - skräp från gamla installationen.

Lömskt som tusan alltså. Innan jag kommit på det - ni förstår!

Jag anlitade till slut dyra tekniker från USA. Detta var fredag eftermiddag. Försökte först med Svenskt såväl som Tyskt datorfolk. Alla ville ta helg.

I Amerika var det fortfarande kontorstid. Problemet var löst på ett par timmar. Vi kunde restaurera den gamla versionen.

Den mall jag köpte också för dyra pengar funkade inte den heller. Det visade sig att min PHP-version i databasen var föråldrad. Versionen i sin tur var inte kompatibel med med mallen jag köpt. Hänger ni med?

Det lilla problemet löste sig i alla fall med en ”batch” från utvecklarna av mallen.

Min resa genom cyberrymden fortsätter således. Jag återkommer!

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Översättning
Nattskiftet
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
fredag, 09 juni 2023