Joomla 3 eller Joomla 4?

  • torsdag, 04 augusti 2022 18:42
  • Skrivet av 

Ska jag migrera?

Jag har använt Joomla CMS sedan tidernas begynnelse. Det vill säga i 14 år!!! Trägen vinner som det brukar heta. Jag har nått min publik.

CMS ja, ska jag uppgradera till den senaste versionen? Jag har faktiskt testat det. Jag kraschade siten totalt. Jag har en uppsjö med tillägsprogram, jag använder en del av dem och en del inte. Somliga var inte kompatibla med J4.

Som tur är använder jag ett faktiskt suveränt webbhotell. De har en ganska ny tjänst, en tjänst som är helt idiot-säker. Att återställa siten som den var innan krasch gör man med två knapp-tryckningar.

Det förekommer en del knas i back end. Gamla skräpfiler. Jag skulle behöva städa rejält. Ta en sådan sak som kategorier. Har jag tio stycken kanske? Det borde vara två eller tre. Som det är nu så har jag artiklarna utspridda.

Jag har kagegorier i "Joomla kärnan" och kategorier i komponenten K2. Smart nog så har jag lyckats döpa två kategorier med samma namn i två "system", med en gammal hederlig konflikt som resultat. Så håller jag alltså på.

Om jag ska vara uppriktig så vill jag mest migrera siten til J4 för att den är häftigare. Jag kommer att behöva anlita tekniker för detta. Jag skulle nog kunna fixa dett på egen hand, men jag har ingen lust. Minsta motståndets lag you know.

Jag återkommer!

  • 915
  • Senast ändrad söndag, 07 augusti 2022 19:16
Per

Mer i denna kategori: Bloggen är inte död »

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.

Besökare

Vi har 125 besökare online