En medborgares observationer

Några reflektioner om våld och integration.

Jag tror de flesta med mig anser att det myckna grova och dödliga våldet i Sverige beror på misslyckad integration. Att de flesta förbrytelser med vapen faktiskt sker av invandrare.

Den yttersta drivkraften sägs vara pengar. Narkotikahandeln i Sverige omsätter minst tio miljarder per år. Det torde stämma.

Slå ut dessa miljarder på tio eller elva miljoner människor. Det är skrämmande vanligt förekommande med bruk av narkotika. Narkotika-konsumenterna är också skyldiga.

Något som dock verkligen fick mig att reagera var en intervju med en gängkriminell man angående vapen, han sade; ”man gör ju inte sig av med en pistol bara för att man skjutit någon”.

Att köpa en pistol i den undre världen kan uppgå till fyrtio tusen SEK, det kan alltså vara mindre. Det är vad ett människoliv anses vara värd.

Vapnen i fråga skickas från exempelvis Göteborg till Stockholm och vice versa. Då hamnar bevisen i olika utredningar. Polisen lyckas alltså missa sambanden??!!

Vi har en rad problem; klantänkande, hedersförtryck/våld, att kvinnor förväntas ha förmyndare o s v. Helt otroliga saker.

Många kommer i stort sett från någon grushög i mellanöstern någonstans. Det verkar som om de enda de läst är koranen. De är likväl svenskar. Men det finns inget vi och dom, det är bara vi.

De problemen löses inte inom en mandatperiod. Eller som Palme en gång sade, "politik är att vilja". Att få dessa individer att inse fördelarna med att leva hederligt och produktivt.

Några tankar bara!

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

2023-04-01
2023-03-04
 

Kommentarer 1

Gäst - S den tisdag, 07 mars 2023 15:07

Dina tankar delas nog av de flesta tänkande människor. Så bra skrivet.

Dina tankar delas nog av de flesta tänkande människor. Så bra skrivet.
Redan registrerad? Logga in här
fredag, 21 juni 2024