Joomla 3 eller Joomla 4?

Ska jag migrera?

Jag har använt Joomla CMS sedan tidernas begynnelse. Det vill säga i 14 år!!! Trägen vinner som det brukar heta. Jag har nått min publik.

CMS ja, ska jag uppgradera till den senaste versionen? Jag har faktiskt testat det. Jag kraschade siten totalt. Jag har en uppsjö med tillägsprogram, jag använder en del av dem och en del inte. Somliga var inte kompatibla med J4.

Som tur är använder jag ett faktiskt suveränt webbhotell. De har en ganska ny tjänst, en tjänst som är helt idiot-säker. Att återställa siten som den var innan krasch gör man med två knapp-tryckningar.

Det förekommer en del knas i back end. Gamla skräpfiler. Jag skulle behöva städa rejält. Ta en sådan sak som kategorier. Har jag tio stycken kanske? Det borde vara två eller tre. Som det är nu så har jag artiklarna utspridda.

Jag har kagegorier i "Joomla kärnan" och kategorier i komponenten K2. Smart nog så har jag lyckats döpa två kategorier med samma namn i två "system", med en gammal hederlig konflikt som resultat. Så håller jag alltså på.

Om jag ska vara uppriktig så vill jag mest migrera siten til J4 för att den är häftigare. Jag kommer att behöva anlita tekniker för detta. Jag skulle nog kunna fixa dett på egen hand, men jag har ingen lust. Minsta motståndets lag you know.

Jag återkommer!

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Bloggen är inte död
Weekend i Stockholm
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
fredag, 21 juni 2024