2024-04-15

Det har som bekant under en längre tid varit minst sagt oroligt i främst storstadsområdena, dödligt vapen-våld och sprängningar. Oftast dagligen!!!

Detta är motreaktioner. Frågan är från vad? Vad har fått medborgare att bruka dödligt våld mot sina medmänniskor? Till synes med extremt låg toleranströskel?

Jag har i alla fall gjort några observationer, uteslutande från media, gamla och nya. En faktor som jag tycker förtjänar uppmärksamhet är att det pratas om tystnadskultur. Det viskas att folk inte vågar ange kriminella.

Vad är det som inte uttalats ännu? Vad är det vi inte kan prata om? Det fattas i mitt tycke något i narrativet. Detta stämmer inte liksom. Kan det vara så att det diskrimineras vissa grupper?

Jag talar om invandrare. Jag vill solklart påstå detta, att den så kallade integrationen har misslyckats.

Visst är det som om det finns ett parallellt rättssystem? En slags subkultur. Att tvister löses utan myndigheters inblandning. En del larmar om sharia-lagar. Jag kallar det utanförskap. Vad får folk att vända samhället ryggen?

Jag påstår på allvar att det finns ett officiellt Sverige och ett inofficiellt. Det jag saknar i debatten, om det nu över huvud taget finns en sådan, är frågan vad polis och säkerhetstjänst sysslar med. Har de rimliga befogenheter? Vad är officiellt och vad är hemligt?

Den djupa staten, Echelon? ska jag fortsätta?

Jag återkommer!

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

2024-05-27
2024-04-12
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
onsdag, 24 juli 2024